Opis forum
z tego co wiem to w chorwacji sa jeszcze kuny. ale p³acimy w euro, nie? czekam teraz z zakupem bo euro w ostatnich dniach idzie na dó³, mo¿e uda mi sie trafiæ dobry moment ¿eby kupiæ po dobrym kursie.
a jak jest z p³atno¶ciami kart± i wyp³at± w bankomatach? mam debetow± Visê. du¿o sie traci na wyp³acie w bankomacie?
za mieszkanie bedziemy placic w EURO, to przyda sie ok 100EURO, a oprocz tego to kupuje chyba od razu kuny w Polsce
nie bede kupowac jakos bardzo duzo - jak mi braknie to wybiore z bankomatu - polska karta podobno mozna wyciagac Bank nie pobiera zadnych dodatkowych oplat, jedynie po kursie bankowym aktualnym
ja my¶lalem ¿e kuny wogóle nie bêd± potrzebne, tylko euro. a czemu bierzesz kuny? bardziej sie op³aca kunami p³aciæ? wydaje mi sie ¿e to wszystko jedno kunami czy euro :>
no przeciez w Chorwacji obowiazuja kuny, oni nie maja jeszcze euro. Nawet jak bedzie mozna placic w sklepacvh euro to pewnie po jakis zlodziejskich kursach a skoro mozna przywiezc ich walute to po co przeplacac
w euro bedziemy placic tylko za mieszkanie i ew. za jakies winiety