Opis forum
co do trasy
http://www.chorwacja.croatia4u.org/info … chodem.htm
ogólnie polecam t± stronke
my¶le ¿e mogliby¶my jechac przez Wêgry, trasa powinna byæ ciekawsza widokowo, i na stronce pisze ¿e tañsza. tyle ¿e pewnie wolniejsza i bardziej niebezpieczna (górskie skaliste serpentyny).
ale z praktyki tego nie znam, wiêc jak kto¶ ma do¶wiadczenie to moze co innego zaproponowaæ.
przez Wieden moglibysmy wracaæ spowrotem.
a co do nawigacji mam najwnowsz± Automapê Europy i na pewno ja wezme.
droge zna Jarek, jezdzil tam juz 2 ostatnie lata. Generalnei sa dwa wyjscia - albo na wieden i na slowenie - jest szybsza i sie pruje ciagle autostrada ale na slowenii sa POLROCZNE tylko wieniety obowiazkowe na autostrade i wychodzi dosc drogo
mzona tez jechac przez wegry i jest tylko odcinek wzdluz balatonu gdzie nie ma autostrady a tak to tez sie pruje
Jarek proponuje zeby leciec na Banska Bystrzyce, ja proponuje jednak jechac na Cieszyn i potem na Bartyslawe - deroga piekna prosta bezstresowa mozna pruc, a tam sie po gorach trzeba wspinac
W zwi±zku z tym ¿e Tomek jedzie z Warszawy to proponuje jechaæ nastêpuj±c± tras±:
- Cieszyn - Bratys³awa - Szombathely - Zagrzeb a dalej to ju¿ chorwack± autostrad± na po³udnie.
W zesz³ym roku tak jecha³em i by³o ca³kiem spoko.
1. Omijamy Zakopiankê
2. Brak korków na granicy z Chorwacj±
3. Omijamy kiepsk± drogê na S³owacji od Chy¿nego do sah
W pi±tek kumpel wraca z Chorwacji wiec siê jeszcze podpytam czy nie wyskoczy³y jakie¶ remonty, utrudnienia itp.
Ogolnie droga nie jest skomplikowana. mo¿na jechaæ bez mapy
yyy.. a czemu musisz jechac do Krk ? Bo ja to myslalem ze polecisz sobie normalnie katowick± na cieszyn a my bysmy czekali na Ciebie u mnie w Jaworzu, po drodze przynajmniej jest, kolacyjka bêdzie itp.
a Krakow to ni w z±b po drodze - i Tobie ciezej bedzie dojechac i potem wyjechac gorzej.
Je¿eli bêdziecie mieli mo¿liwo¶æ dostania siê do Ciebie to spoko.
Z tego co wiem wyje¿d¿amy w pi±tek wieczorem.
My¶lalem, ¿e przyjade rano spakujemy auto odpoczniemy i jazda. Ale mo¿emy zmieniæ opcje.
no mysle ze taka opcja bedzie najlepsza, mo¿emy wyjechaæ z Krakowa po pracy i ok. 18-19 jeste¶my u mnie w Jaworzu i potem lecimy ju¿ na po³udnie nock± i nad ranem jeste¶my na miejscu
a dla Was chyba lepsza opcj± bêdzie podró¿owanie przez katowick±
ja Wam dam Jaworzno !!!!!!!!!!!!
do JAWORZA sie zabierzemy moim samochodem, ja go zostawie potem u mnie w domu
A Jacka albo zgarniemy po drodze albo pociagiem dojecie albo cos, to sie juz z nim zgadam
--------
rozmawialem z Tomkiem, zbiorka w piatek 24.07 ok 18-19 u mnie w Jaworzu, jakas kolacyjka i lecim dalej na poludnie. My z Krakowa sie sie zabierzemy po pracy moim samochodem do mnie, ja go juz u siebie zostawie.
A Jacka albo zgarne po drodze, albo gdzies Tomek go zgarnie z obwodnicy GOP albo cos jeszcze wykombinujemy.
Ostatnio edytowany przez tivi (2009-07-04 09:27:51)
chyba nie ale tani nie jest
http://www.pzmtravel.com.pl/paliwa-w-europie.html
wychodzi to tak:
Gaz:
PLN
Czechy 2,50
S³owacja 1,71
Wêgry 2,56
benzyna 95
PLN
Czechy 4,87
S³owacja 5,12
Wêgry 4,56
diesel
PLN
Czechy 4,61
S³owacja 4,94
Wêgry 4,21
Ostatnio edytowany przez tivi (2009-07-07 15:03:53)
Odno¶nie p³atno¶ci za wache.
Proponuje prosty uk³ad.
Ustalimy jedn± osobê która bêdzie p³aciæ podczas podró¿y za wszystkie winiety, tankowania itd - mogê to byæ ja
A po powrocie siê rozliczymy.
Pytania/uwagi??